Thee bestaat al duizenden jaren. Maar pas aan het begin van de 19e eeuw werd het ook buiten Azië populair. Toen introduceerde de Engelsman Thomas Sullivan thee als alternatief voor het drinken van water. Tegenwoordig is thee een van de populairste dranken ter wereld en wordt het gedronken door mensen van alle rangen en standen. Tegenwoordig is thee overal te vinden – van hotels tot resorts, maar ook in kantoorkantines of restaurants. Zelfs mensen die niet graag thee drinken, kunnen een lekker kopje thee soms waarderen als offer of dessert (zoals in het geval van kamillethee). Thee is dus een onderdeel van ons dagelijks leven geworden omdat we nu zoveel verschillende manieren hebben om deze verfrissende drank te drinken – warm of koud met of zonder melk en suiker.
Hoe maak je thee
Thee zetten is geen ingewikkelde procedure, maar ook niet iets dat in vijf minuten klaar is. Het duurt enkele minuten om thee te zetten en vervolgens enkele minuten om te drinken. U hebt een aantal dingen nodig om te beginnen: Theezakjes of losse thee – Voor zowel het zetten als het drinken moeten potten en kopjes schoon en volledig droog zijn. Voor het zetten van thee kunnen papieren of glazen theezakjes worden gebruikt. De losse thee, zoals groene thee of zwarte thee, kan worden gebruikt om te zetten in een pot of in een mok.
De verschillende soorten thee
Thee is een drank gemaakt van de bladeren van de plant Camellia sinensis. Afhankelijk van de theesoort worden deze bladeren ofwel laten oxideren, ofwel gerold en vervolgens gedroogd. De verschillende soorten thee zijn zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong thee en pu-er thee. Het oxidatieproces dat plaatsvindt tijdens het maken van zwarte thee is de reden waarom deze drank zo rijk is aan antioxidanten. Zodra zwarte theebladeren geoxideerd zijn, verliezen ze hun natuurlijke polyfenolgehalte. Daarom smaakt het niet zo rijk aan antioxidanten als groene thee, maar het wordt nog steeds beschouwd als gezond en bevredigend. De andere soorten thee worden gemaakt via een ander proces, waardoor hun rijke antioxidanten behouden blijven. Probeer veschillende soorten thee bij DGR Goods.
Voordelen van het drinken van thee
- Het helpt hartziekten voorkomen – Regelmatig thee drinken verhoogt de hoeveelheid erytrocyteol in het bloed. Van deze stof is bekend dat het hartziekten voorkomt.
- Het drinken van thee vermindert het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 – Studies suggereren dat het regelmatig drinken van zwarte thee het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 met 27% vermindert en de hoeveelheid insuline die het lichaam afscheidt met 11% verhoogt.
- Regelmatig thee drinken verlaagt het risico op bepaalde vormen van kanker – Regelmatig thee drinken helpt bepaalde vormen van kanker te voorkomen. Groene thee bevat bijvoorbeeld hoge concentraties antioxidanten die het risico op bepaalde vormen van kanker kunnen verminderen.
Conclusie
Thee bestaat al duizenden jaren en wordt gedronken door mensen over de hele wereld. Het wordt gemaakt van de bladeren van een plant, Camellia sinensis genaamd, en wordt zowel warm als koud gedronken. De verschillende soorten en variëteiten thee zijn rijk aan antioxidanten en helpen hartziekten en bepaalde vormen van kanker voorkomen. Ze kunnen ook helpen bij gewichtsverlies, verbeteren het geheugen en de aandacht, stimuleren de stofwisseling en helpen onder meer sneller te poepen.
Als u voor het eerst thee wilt proberen, raden wij u witte thee, groene thee, zwarte thee, oolong thee of pu-er thee aan. Dit zijn de populairste soorten thee, en ze behoren ook tot de gezondste. U kunt elke soort thee koud of warm drinken. U kunt melk en suiker toevoegen als u dat wilt, of u kunt het gewoon drinken. Het enige wat u moet onthouden is dat u het in een luchtdichte verpakking moet bewaren, zodat het niet oxideert en muf wordt.